Stichting

Doelstelling van Stichting Les Vents Atlantiques (LVA):
Stichting Les Vents Atlantiques heeft als doel om ensembles en educatieve projecten te ondersteunen die als doel hebben om muziek uit de 17e en vroeg 18e eeuw te spelen, hierbij ligt de nadruk op klassiek en vroeg-romantisch repertoire maar de barok wordt zeker niet geschuwd.
De historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk staat centraal en de stichting wil deze muziek en manier van muziek maken delen met de gemeenschap, informatieve en leerzame initiatieven ontplooien, opnames van deze muziek maken, en onderzoek doen naar historische muziekstukken en hun oorspronkelijke uitvoering.

Goed doel / ANBI-status:
Onze stichting door de belastingdienst aangemerkt als goed doel en heeft de status van een cultureel algemeen nut beogende instelling (ANBI). Voor meer informatie kunt u verder lezen over onze ANBI-status.

Het bestuur:
Ons bestuur is op zoek naar versterking. Mocht je in staat zijn om ons bij te staan dan horen wij dat graag. Stuur ons een bericht via e-mail en wij zullen contact opnemen. Zie hier de profielschets voor een nieuwe voorzitter. Maar ook andere ervaring en vaardigheden kunnen wij goed gebruiken.

  • K. Rockett, voorzitter
  • M.M. Hijzen, penningmeester
  • A.F. Korthals Altes, bestuurslid
  • J.H.C. Boer, bestuurslid

Raad van advies:
Deze raad van advies heeft onder andere tot taak het bestuur desgevraagd of uit eigen beweging te adviseren over de uitvoering van haar taken.

  • C.N. Syrier,
  • Michael Chance

Informatie voor deelnemende ensembles en musici
Om duidelijkheid te verschaffen aan ensembles en musici die werken met onze stichting is er een pagina met praktische informatie voor hen. Hierop is o.a. het standaard contract te vinden, financiële richtlijnen en het declaratieformulier.

Aanvullende informatie
Als stichting streven wij naar openheid over ons beleid en transparantie van onze financiën. Ook omdat wij een ANBI-status ambiëren willen wij voldoen aan de publicatieplicht die hierbij hoort. Hieronder is daarom aanvullende informatie te vinden over onze stichting. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact met ons opnemen.

IBAN: NL80 INGB 0007 0271 03
BIC: INGBNL2A
RSIN: 851820438
KvK: 55692753